Tasmanian Trail

De Tasmanian Trail is een route van de noord- naar de zuidkust van Tasmanie. De 479 kilometer belooft de wandelaar, paardrijder of fietser passages door fascinerende bossen, boerenland en over hoge plateaus. Welke manier het beste is om de trail te doen? Ik twijfel. Paardrijders hebben sleutels nodig voor de hekpassages, maar kunnen weer makkelijk een rivier kruisen. Te voet is misschien een beetje ver. Ik probeerde het een paar dagen met een volbepakte trekkingfiets (mezelf + trekkingfiets + bagage = 115 kilogram).

Bij aankomst in Sheffield blijkt de camping een paar jaar geleden gesloten te zijn. De routegids geeft een alternatieve plaats aan: een plaats aan de rand van een sportveld. Voor mij is het een viersterren kampeerplaats met warme douches, wc met toiletpapier, uitzicht op de bergen, een vlak grasveldje en gratis! Mijn buren, een Australisch echtpaar dat met de camper rondreist, vertellen dat ze vrijwel altijd bij een sportveld gaan staan, omdat er meestal een douche en toilet bij is. Het was een tip waar ik wat aan heb.

Tijdens de route stuit ik op allerlei hindernissen. Hellingen bij het gehucht Paradise lijken rechtstreeks de hemel in te lopen en voor Weegena moet ik een rivier doorwaden. Met een fietstas onder mijn arm steek ik ter kennismaking de rivier over. Het water komt niet verder dan tot de knie, maar de bodem van de rivier ligt bezaaid met glibberige, grote stenen waar ik regelmatig mijn teen aan stoot. Na de eerste keer ga ik terug om mijn fiets op te halen. Met moeite duw ik mijn fiets door de rivier heen. Het is hard werken hier. Had ik nu maar een paard bij me. Later raak ik de weg kwijt. Het bordje dat de richting aangeeft, is onvindbaar. Gelukkig beland ik na uren zoeken 's avonds bij Bob en Joanne die me als troost 6 boterhammen met kaas en tomaat geven.

Onderwerpen van de website rutgersreizen.nl:
Ecomare    Tignes Airwaves    Winter in Zwitserland    Brouwerij Palm    Eurovelo 6: deel 1    Eurovelo 6: deel 2   

Fietsen in België    Canada    Corsica    Catalonië    Wandelen op een gletsjer    Melaleuca    Tasmanian Trail   

Fietsen in West-Australië    Tirol    Boomklimmen    Lechato    Village Fleuri    Puy de Sancy    Beestachtig goed   

Camping Lac de la Liez    Café du Palais    Tihany